22
вересня
2023

Герефордська порода великої рогатої худоби

У XVIII столітті в Британському графстві Херефордшир була виведена нова порода, за допомогою відбору та схрещування кращих міцних особин великої рогатої худоби.

Герефордська порода, часто відома як Герефорди, це одна з найвідоміших порід м’ясної худоби. Широко поширена в Англії, США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Європі, у тому числі в Україні.

Герефорди мають характерний зовнішній вигляд з червоним (інколи коричневим) тілом та білою головою, а також білими ногами, підгруддя їх сильно випирає,  голова має великі розміри, добре розвинена мускулатура шиї.

У природних умовах Герефорди є одними з кращих для утримання та відгодівлі. Вони здатні нарощувати велику кількість м`язової маси, завдяки чому тварини підходять, як для промислового розведення, так і  приватного господарства.

Потомство народжується з міцним імунітетом, за рахунок чого досягається високий відсоток виживання.

Вони часто використовуються для кросбридингу з іншими породами з метою поліпшення якостей м’яса.

Герефорди відомі доброю конверсію корму в м’ясо та  високою якістю м’яса.  Порода дає мармурову яловичину в великих кількостях. Яловичина відрізняється соковитістю і м’якістю.

Ці переваги роблять Герефордів привабливими для фермерів, які спеціалізуються на м’ясному виробництві та прагнуть досягти високої якості продукції.

Компанія STgenetics має кілька десятків бугаїв герефордської породи, причому більшість з них дає комоле потомство. Одним з таких биків є бик МАТТY (103719503098), який є зараз в наявності в ТОВ «СТ Дженетикс Україна»,  що входить до 5% кращих у породі за легкістю отелення та в  10% за вагою при народженні.

Звертайтесь до нас, щоб отримати найкраще потомство представника породи Герефорд.