06
листопада
2023

Порода, на яку варто звернути увагу. Ваґю (Wagyu)

Ваґю (Wagyu, в перекладі: японська корова) — загальна назва м’ясних порід корів, що відрізняються генетичною схильністю до інтенсивної
мармурованості і високого вмісту ненасичених жирів. Породи вагю виведені в Японії, звідси походить і автентична яловичина ваґю.

До ваґю відносяться чотири породи корів: японська чорна, японська коричнева, японська безрога і японський шортгорн.

Wagyu стає все більш популярним в інших частинах світу завдяки своєму винятковому смаку та якості. Із середини 1990-х років велику рогату худобу вагю почали експортувати в США з науковою метою, і тепер у Сполучених Штатах та Канаді розводять великі стада вагю. До Європи експорт яловичини вагю, живих корів, ембріонів і сім’я був уперше дозволений у 2014 році.

Представники породи мають спокійний і дружній характер, що робить їх легкими у догляді та утриманні. Це найдорожча у світі порода японських корів. Елітарність м’яса – прямий наслідок вкладеної праці, ресурсів і коштів. Wagyu користується світовим попитом завдяки своєму унікальному смаку та текстурі. М’ясо ваг’ю має один фактор, який принципово відрізняє його від усіх інших видів м’яса: жир. Тоді як жир зазвичай розподіляється в м’ясі точно або товстими пасмами, а м’ясо Ваг’ю рівномірно і повністю проходить найтоншими жировими жилками. Орієнтовно, вихід м’яса з корови породи Wagyu може становити близько 65% – 75% від загальної ваги на момент забою.

В компанії STgenetics налічується біля десяти представників даної породи, а в Україні в ТОВ «СТ Дженетикс Україна» порода представлена бугаєм RINGS (151KB01612).

Звертайтесь до нас, щоб отримати найкраще потомство представника породи Ваґю.